Συστηθείτε (Introduce your selves)

Αφού μας το φτιάξανε ας το χρησιμοποιήσουμε.

Ενα thread για συστάσεις για να μάθουμε ποιοι είμαστε και μιας και βρέθηκα πρώτος εδώ κάνω και το πρώτο βήμα.

Ονομάζομαι, οπως οι πιο οξυδερκείς θα έχουνε συμπεράνει από το screen name μου, Κυριάκος Κραστίλλης. Ασχολούμαι επαγγελματικά με την εξέλιξη ιστοτόπων, προσφάτως υπό την ετικέτα των KIND Studios. Εχω χρόνια εμπειρία με PHP development (τελευταία μέσω NetBeans) και ασχολούμαι ενεργά με Linux setups (webservers, db servers, intranets, etc.) και λίγο scripting.

Δεν έχω πολύ μεγάλη εμπειρία με PHP frameworks, μόνο πρόσφατα λίγο ZEND και παλαιότερα λίγο cakePHP. Λογικά θα συχνάζω εδώ πέρα για το επόμενο διάστημα οπότε επικοινωνήστε ελεύθερα.

Χαιρετίσματα,

κ

Γεια χαρά και από εμένα,

ονομάζομαι Νίκος Τσιράκης και μαζί με άλλο ένα παιδί εδώ στην Πάτρα ασχολούμαστε επαγγελματικά με Yii τους τελευταίους 4 μήνες. Έχουμε αρκετά χρόνια εμπειρία σε web projects και γενικά κάνουμε development με το συνδιασμό:

Netbeans

Yii

Mysql

SVN

Wiki

Γενικά υπάρχουν πολλά θέματα που προφανώς βρήκαμε στην πορεία και επειδή έχουμε φτάσει σε ένα καλό επίπεδο είναι ευχάριστο να μαζευτούμε όλοι οι Έλληνες που δουλεύουμε με το ίδιο framework ώστε να μοιραστούμε εμπειρίες και γνώσεις σε αυτό μιας και έχουμε την ευκολία της επικοινωνίας και της αμεσότητας.

Γεια σε όλους και απο εμένα. Γιώργος Πληγορόπουλος εδώ. Χαίρομαι που ο samdark αποκρίθηκε γρήγορα και δημιούργησε και το δικό μας subforum!

Η πρώτη μου δουλειά που μου έδωσε την ευκαιρία να ασχολήθω επαγγελματικά με τον προγραμματισμό είναι εκεί που εργαζομαι τώρα σε ένα τμήμα της ΔΕΗ ως εξωτερικός συνεργάτης. Μέχρι πρόσφατα οι ανάγκες ήταν μόνο κάποια PHP scripts που αυτοματοποιούσαν χρονοβόρες διαδικασίες. Τώρα ήρθε η ώρα να πάμε στο επόμενο επίπεδο, για τη δημιουργία μιας πλήρης Web Εφαρμογής την οποία έχω αναλάβει εξολοκλήρου μόνος μου και πιστεύω έκανα την σωστή επιλογή να επιλέξω το Yii framework!

Οπότε θα με βρείτε, ελπίζω για αρκετό καιρό ακόμα, ενεργό εδώ στο forum ελπίζοντας πως το social engineering του forum να δώσει ένα boost στα project ολονών.

Συγκεκριμένα δουλεύω στο γνωστό LAMP συνδυασμό, με IDE το Eclipse (Helios version) με Zend Debugger. Επίσης χρησιμοποιώ το Visual Paradigm για να κατασκευάσω μερικά (περισσότερο ερασιτεχνικά προς το παρόν) διαγράμματα για να με βοηθήσουν στην ανάπτυξη του web application.

Με την σειρά μου να συστηθώ ως dyrer

Ισως κάποιο θα με έχουν δει στο wordpress.gr (wpmania.gr) μιας και ασχολούμε με το wordpress εδώ και αρκετό καιρό.

Μια από τις ανησυχίες μου είναι να γνωρίζω νέες ιδέες και τρόπους ανάπτυξης λογισμικού, έτσι έπεσα πάνω το Yii που αυτή την στιγμή προσπαθώ να δω πως δουλεύει, και πως μπορεί να μου φανεί χρήσιμο σε ένα project που έχω στο μυαλό.

Εργαλεία ανάπτυξης έχω το DW και Aptana Studio.

Φυσικά το καλύτερο μέχρι στιγμής που είδα ότι υπάρχει Ελληνική περιοχή και Ελληνικό κοινό για το Yii

Καλησπέρα! Είμαι ο Γουγούσης Αλέξανδρος από Χανιά.

Ασχολούμαι κυρίως με system administration τα τελευταία 5 χρόνια και κατά καιρούς με σχεδιασμό ιστοσελίδων και προγραμματισμό (Java τελευταία, Delphi παλιότερα).

Μέτρια εμπειρία σε PHP (συνηθώς τροποποιώ PHP ιστοσελίδες ή εφαρμογές παρά τις αναπτύσσω εγώ) και καθόλου εμπειρία με PHP Frameworks. Πρόσφατα ξεκίνησα με το Yii με την προοπτική να το χρησιμοποιήσω και επαγγελματικά σύντομα.

Γεια χαρά σε όλους!

Βρήκα προχθές το Yii και είπα να το δοκιμάσω. Με πρώτη ματιά φαίνεται να μου ταιριάζει. Χάρηκα με την υποστήριξη των ελληνικών, αλλά και υποστήριξη γενικής πτώσης μήνα πχ Ιανουαρίου; Εντυπωσιακό! Είναι κάποιος από εδώ ο μεταφραστής; Καλά ξεκινήσαμε ;)

Α, και για όσους δεν το ξέρουν, το Packt Publishing έχει τον Οκτώβρη προσφορές όλα τα eBooks, 8 (αντί για 25) ευρώ. Μέχρι και τη Δευτέρα! B)

-Κώστας

Σειρά μου και εμένα. Είμαι ο Πέτρος και με ένα φίλο ασχολούμαστε επαγγελματικά με την ανάπτυξη ιστότοπων υπό το όνομα ABSOLUTE Computer Science. Εϊμαι φανατικός οπαδός του Linux και βρήκα το Yii όταν πριν από πολύ καιρό αποφάσισα να πάω από PHP σε PHP framework και από Javascript σε jQuery. Πιστεύω ότι είναι φοβερό framework και μακάρι να το προχωρήσουμε εδώ στην Ελλάδα.

Τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε είναι NetBeans, Mysql, SVN, BOUML και VYM. Είδα ότι οι περισσότεροι έχουμε νέες ιδέες και θέλουμε να αλλάξουμε κάποιες "συνήθειες" , για αυτό συστήνω το θέμα [PLANNING] Yii CMS - a different approach

Σε αυτό εδώ το link είπα να ανεβάσω, για να ζεσταθούμε σιγά σιγά, το πρώτo ερώτημα του forum!

Χαιρετώ και εγώ και χαίρομαι που βλέπω να αρχίζει να χτίζεται κοινότητα για το Yii framework.

Χρησιμοποιώ το Yii εδώ και ένα χρόνο σε όλα μου τα projects, και εκπλάγη απο την έλλειψη web developer στην Ελλάδα που να χρησιμοποιούν το Yii γιατί μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχε καν τμήμα για Έλληνες στο forum.

Χαίρομαι που σας βρίσκω, και ελπίζω να μοιραστώ όσα μπορώ μαζί σας.

Γειά σας.Με λένε Σπύρο Καμπασακάλη και είμαι freelancer Web Developer.

Ξεκίνησα με Drupal,Joomla αλλά όταν κάποια στιγμή ήρθε η ώρα να γράψω module στο Drupal και έφριξα με τον άθλιο αχταρμά κώδικα και το φρικτό documentation αναζήτησα ένα framework με MVC και Object Oriented δομή για να γράψω σοβαρό κώδικα που θα είναι συντηρήσιμος,επεκτάσιμος και οργανωμένος.Και έτσι βρήκα το Yii,πριν 15 μήνες περίπου.Το πρώτο και σημαντικότερο πρόβλημα που συνάντησα ήταν η έλλειψη ενός CMS για το Yii,και έτσι μπήκα στο κόπο να φιάξω ένα δικό μου,κάτι που ήταν αρκετά επίπονο αλλα και πολύ ωφέλιμο τελικά.

Χρησιμοποιώ για PHP Editor το PHPStorm με XDebug(το χρησιμοποιεί και ο Alex Makarov(samdark)-παλιότερα το Netbeans),το Notepad++ για πρόχειρο editing καμιά φορά,το XAMPP για local development/testing,Firefox/Firebug και FirePHP για ajax debugging,το MySQL Workbench για visual database design και την Adobe Master Collection σουίτα για τα γραφιστικά(Photoshop,Illustrator κλπ).Καμιά φορά και Adobe Flash Builder γιατί έχω ασχοληθεί και με Flex.

Ασχολούμαι και με μουσική,παίζω και διδάσκω drums,(ιδιαίτερα κατ’οίκον) επίσης συνθέτω και ηχογραφώ δικια μου μουσική.

Έχω ένα σάιτ όπου δοκιμάζω το κώδικα που γράφω-πολλά απο αυτά καταλήγουν extensions.Μπορείτε να δείτε demo εκεί από τα extensions ενώ εχω και λινκς για τη σελίδα του extension στο Yii για να κατεβάσετε το κώδικα.Δίνω και λίνκ για το προσωπικό μου σάιτ,το οποίο έφτιαξα με Yii και έχει στο backend το δικό μου CMS.

Κρίμα που το Yii δεν είναι τόσο γνωστό στην Ελλάδα.Μιλάω σαν freelancer με εταιρίες που θέλουν να αναθέσουν projects και ζητάνε όλο CodeIgniter,Zend κλπ.

Ελπίζω αυτό να αλλάξει κάποια στιγμή.

Χάρηκα για τη cyber γνωριμία!(δεν ήξερα ότι υπάρχει ελληνική γωνιά στο φόρουμ τόσο καιρό,ίσως επειδή δε έρχομαι εδώ αρκετά συχνά!).

SK Yii Test Lab

INFOWEBSPHERE

Καλησπέρα κι από μένα. Καταρχήν Χρόνια Πολλά, Ευτυχισμένο το νέο έτος, με Υγεία και χαρά!

Ονομάζομαι Λούρδας Βασίλης και ασχολούμαι με το Yii από το 2009, όταν έκανα μια εφαρμογή για τη δουλειά μου. Κόλλησα με αυτό, μιας και από συγκρίσεις που βρήκα στο internet, είναι από τα γρηγορότερα (αν όχι το γρηγορότερο) MVC PHP framework. Σκοπεύω να επενδύσω σε αυτό και ήδη έχω κάνει 3-4 εφαρμογές (δυστυχώς η δουλειά μου δεν μου αφήνει πολλά περιθώρια για προγραμματισμό, ωστόσο προσπαθώ όποτε προκύπτει η ευκαιρία). Έχω κάποια εμπειρία με το Drupal από πριν, ωστόσο αυτό προορίζεται περισσότερο ως CMS ίσως και λιγότερο ως framework, αν και οι υποστηρικτές του λένε μάλλον το αντίθετο.

Δουλεύω αποκλειστικά σε πλατφόρμα LAMP (άπαιχτο το Linux), με εργαλεία το Netbeans και βάσεις τη MySQL και τελευταία την PostgreSQL, ένα πραγματικό πολύ καλό DBMS σύστημα, που το είχα υποτιμημένο πριν, χωρίς όμως να το γνωρίζω.

Έχω κάνει δουλειά με τη μετάφραση των μηνυμάτων του Yii, είμαι ένας από τους μεταφραστές. Έχω μεταφράσει τα core messages, τα views και τα requirements. Η υπόλοιπη τεκμηρίωση (blog, guide) απαιτεί αρκετή δουλειά και χρόνο, που δυστυχώς δεν τα έχω, ωστόσο αν θέλει κάποιος να ξεκινήσει μια ομαδική προσπάθεια, μπορούμε να το δούμε.

Αυτά προς το παρόν. Τα λέμε!

Μετά απο παρόρμηση του pligor, ένα γεια και εκμέρους μου. Καλή Χρονιά να έχουμε σε αυτούς τους "περιέργους" καιρούς. Έχω γράψει διάφορα απλά extensions για το yii και θα με βρείτε idle καθημερινά στο #yii.

Γεια και από εμένα.

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους.

Ονομάζομαι Γιάννης και μόλις προχθές άρχησα να χρησιμοποιώ το YII και μπορώ να πω ότι είναι πραγματικά τεράστια βοήθεια.

Πρέπει να φτιάξω ένα online εργαλέιο για την παραγωγή στατιστικών στοιχείων διάφορων ερευνών και σκέφτομαι να το κάνω με το YII και μέχρι στιγμής μπορώ να πω ότι μου έχει λύσει τα χέρια. Φανταστείτε ότι μέχρι πρότεινως ότι site,εφαρμογή έπρεπε να δημιουργίσω το υλοποιούσα με το Netbeans και καθαρό php κώδικα. Μεγάλη βλακεία που δεν είχα ασχοληθεί πιο πριν με κάποιο framework.

Αυτά προς το παρών.

Γεια , είμαι ο Γιώργος 23 χρονών.

Μπήκα στον κόσμο του developing απο τα 15 μου ,

Ξεκίνησα με απλή html , αλλά σιγά σιγά αναρριχήθηκα στον κόσμο του internet και των τεχνολογιών .

Στην αρχή δεν ήξερα για το MVC, είχα και μια αντιπάθεια για το joomla , λίγο durpal μου άρεσε αλλά δεν με κράτησε για να ασχοληθώ περαιτέρω, και έτσι έγραφα με notepad++ , ποτέ δεν αγάπησα τα IDE μιάς και είναι στον κόσμο του linux και πάντα έτρεφα μια συμπάθια για το VI και απλούς GUI writers.

Έφτασε όμως μια στιγμή που ανέλαβα solo (δύστυχος και ευτυχώς ) ένα μεγάλο site , e-commerce τύπου , για Real Estate , και όπως καταλαβαίνετε χωρίς MVC μου έφυγε το κλαπέτο .

το MVC το ανακάλυψα με την 2η μεγάλη δουλειά μου , Ενα e-commerce site.

ήταν σαν να μου ήρθε η επιφώτιση , όμως έπρεπε να γράψω modules απο το 0 , και άντε μάθε το MVC , άντε μάθε το core του opencart , πρόλαβε και το deadline , είχα τρομοκρατήθηκα λιγάκι δεν το κρύβω .

Αλλά , τελικά με αρκετό διάβασμα , ξενύχτη και διάθεση με έκανα , και κόλλησα με το πόσο εύκολο ήταν αφού μάθεις τα βασικά .

Έτσι μπήκα στο τρυπάκι , είπα "για μεγάλες δουλειές χρηάζομαι ενα MVC framework" ,

Έψαξα , Έψαξα , σύγκρινα ,

είδα πολλά και στο τέλος είμουν ανάμεσα σε 5 : yii , CI , kohana , zend , prado

μεγάλη λίστα …

Αλλά προς το παρόν κατέληξα εδω , στο yii , και ελπίζω να μείνω.

Αυτά τα ολίγα απο μέρος μου

Για χαρά και από εμένα.

Αντώνης λέγομαι και ασχολούμαι επαγγελματικά με web developing για πολλά χρόνια. Έχω χρησιμοποιήσει classic asp, asp.net σε VB/C# και φυσικά PHP.

Την πρώτη φορά που χρησιμοποίησα ASP.NET εντυπωσιάστηκα με το όλο RAD και την γενική ευκολία, ειδικά με τα αγορασμένα controls που μου πρόσφερε η εταιρία που δούλευα… Με τον καιρό όμως άρχισα να βλέπω τα μεγάλα αρνητικά της ASP.NET σε μεγάλο βαθμό.

Εν ολίγοις, δεν έμεινα και πολύ ευχαριστημένος από τις λύσεις της MS και είπα να επιστρέψω στην PHP αλλά πιο «εμπορικά». Ως τότε έγραφα εντελώς custom PHP από το μηδέν, με όλα τα θετικά/αρνητικά που έχει. Είχα «δει» το Yii πριν 1 με 1,5 χρόνο και δεν το είχα πολύ καταλάβει, την πραγματική του δύναμη…

Τώρα εδώ και 1-2 μήνες ασχολούμαι να μάθω καλά το Yii με την καλύτερη μεθοδολογία ανάπτυξης που προτείνουν στα βιβλία ώστε να αναπτύξω το πρώτο πολύπλοκο site με Yii και μετά να πάω σε Ecommerce.

Με όσα έχω δει ως τώρα, το Yii είναι ίσως αυτό που έψαχνα, στα μέτρα μου. Ούτε πολύ -from scratch- ούτε πολύ ASP.NET με τα παραπανήσια και «άχρηστα» στοιχεία…

Σας χαιρετώ και ας ελπίσουμε ότι ο κόσμος στην Ελλάδα θα αρχίσει να καταλαβαίνει την αξία του Yii σύντομα καθώς και την μεγαλύτερη αξία των Yii Developers :wink:

Είμαι η Αλεξάνδρα και ανακάλυψα το yii πριν περίπου 1,5 μήνα. Είμαι φοιτήτρια στο ΕΑΠ, αλλά δεν έχω σχεδόν καθόλου εμπειρία στην ανάπτυξη εφαρμογών… Θα χρησιμοποιήσω το yii σε εργασία που ετοιμάζω, αλλά πρέπει να μαθαίνω και να φτιάχνω συγχρόνως, με πολύ λίγο χρόνο στην διάθεσή μου :unsure:

Πάντως πρόκειται για πολύ καλό εργαλείο με πολύ documentation και μάλλον θα συνεχίσω να το χρησιμοποιώ, αφού μου αρέσει πολύ η εμπειρία μου με αυτό!!! 8)

Γεια σας και πάλι, υπάρχει κάποιο irc channel ππου μπορούμε να τα λέμε πιο άμεσα;

top-right γωνία της σελίδας που γράφει Live Chat. Φαντάζομαι είναι το μόνο που υπάρχει…

Γεια σας και από μένα! :)

Είμαι ο Νίκος 27 χρονών από το Ηράκλειο. Πρόσφατα ξεκίνησα την ανάπτυξη web εφαρμογών και πιστεύω πώς το Yii είναι ότι πρέπει όταν θες να στήσεις ένα μεγάλο project και δεν έχεις μεγάλη εμπειρία, ώστε να σου δώσει όση περισσότερη σταθερότητα γίνεται από τη βάση του.

Η αλήθεια είναι ότι το project που έχω ξεκινήσει δείχνει ότι θα είναι αρκετά μεγάλο, οπότε αν τυχόν γνωριστούμε καλύτερα και θέλει κάποιος να βοηθήσει θα είναι ευπρόσδεκτος! :)

Keep coding :)

Γειά σας.

Με λένε Δημήτρης και είμαι freelancer Web Developer (www.webpixel.gr).

Χρησιμοποιώ Joomla, Drupal και WP και Flash As3 σε όλα τα project

Μαθαίνω Yii για να το χρησιμποιήσω σε κάποια μελλοντικά (μεγαλύτερα) projects.

Χρησιμοποιώ για PHP Editor το Netbeans,το Notepad++ ,το XAMPP για local development/testing,Firefox/Firebug και FirePHP για ajax debugging,το MySQL Workbench για visual database design και την Adobe Master Collection σουίτα για τα γραφιστικά(Photoshop,Illustrator κλπ).

Χάρηκα για τη γνωριμία!