νομίζω μετά τις συστάσεις και παρουσιάσεις μας θα πρέπει να κάνουμε κάτι ώστε
[list=1]
[*]Να μάθουμε το Yii
[*]Να επιλύουμε πρόβλήματα που προκύπτουν από την ανάπτυξη
[/list]
Το πιο σημαντικό κατά την άποψη μου, είναι να μεγαλώσει η βάση των Ελλήνων χρηστών του Yii Framework, ώστε να υπάρξει και η απαραίτητη Ελληνική ανάπτυξη αλλά και αργότερα θα υπάρξουν σημαντικά Ελληνικά project με βάση το Yii.
Σε λίγο καιρό ελπίζω να έχω τα πρώτα μαθήματα ανάπτυξης πάνω στο Yii
Για πες, τι έχεις σκοπό να κάνεις; Tutorials τύπου Lary Ullman?
Ακούγεται αρκετά ενδιαφέρον, θα βοηθήσει κυρίως όσους δεν έχουνε καλή επαφή με τα Αγγλικά.
Βασικά τώρα που το σκέφτομαι, ίσως να είναι καλή ιδέα να γινόταν μια μετάφρασή των παραπάνω άρθρων, είναι πολύ καλογραμμένα (εάν ξεκινάς από το μηδέν) και θα καθιστούσαν ένα καλό πρώτο βήμα πιστεύω.
Θέλω να εγκαταστήσω την πλατφόρμα σε έναν κατάλογο έξω από το webroot, για να μπορώ να χρησιμοποιώ μία πλαρφόρμα για πολλαπλά site. Το δοκίμασα αλλά δυστηχώς η εφαρμογή μου πετάει "500 internal server error" όταν χτυπάω το url. Στο documentation αναφέρεται ότι δεν είναι ανάγκη το ΥΙΙ να ειναι στο webroot και μάλιστα προτείνεται για μεγαλυτερη ασφάλεια. Έχω αλλαξει τα permissions του καταλογου framework ακόμα και σε 777 αλλά τίποτα.
Λογικά, ο κατάλογος του Yii μπορεί να είναι οπουδήποτε. Ακόμα και σε άλλο σκληρό δίσκο.
Κάνοντας μια γρήγορη αναζήτηση βλέπω ότι εκτός από το index.php, paths προς το yii framework περιέχουν και τα αρχεία \protected\yiic.php και \protected\tests\bootstrap.php. Αν και δεν ξέρω αν παίζουν ρόλο, έχεις διορθώσει τα path σε αυτά τα αρχεία?
Οι εφαρμογές φτιάχτηκαν με το yiic?
Άλλαξες τη θέση του καταλόγου του Yii μετά τη δημιουργία των εφαρμογών?
Αν ναι, και η αιτία είναι κάποιο path προς το Yii folder, μπορείς να φτιάξεις μια νέα εφαρμογή που να βρίσκεται στον ίδιο κατάλογο με την εφαρμογή σου και να αντιγράψεις από την νέα εφαρμογή στην παλιά όσα αρχεία δεν είναι δικά σου ή τροποποιημένα.
[color="#0000FF"]Επειδή είμαστε εκτός topic και κάποιος που έχει το αντίστοιχο πρόβλημα δεν θα βρίσκει τα post που κάνουμε θα παρακαλούσα τον admin (αν παρακολουθεί) να τα μεταφέρει σε διαφορετικό topic.[/color]
index.php περιεχέι 2 γραμμές με οδηγίες για framework & protected folders πχ:
$yii=dirname(__FILE__).'/../yii-1.1.8/framework/yii.php'; //evaluates to /var/www/yii-1.1.8...
$config=dirname(__FILE__).'/protected/config/main.php'; //evaluates to /var/www/domainname.gr/protected...
Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Στον apache φένεται ότι όλα είναι όπως πρέπει να είναι. Τα υπόλοιπα site ( δεν χρησιμοποιούν yii όμως ) στον dedicated δεν έχουν πρόβλημα.
Προς το παρών, για να δουλέψει, έβαλα τον κατάλογο του yii στο κατάλογο httpdocs ( webroot ) και τοποθέτησα το site ένα κατάλογο μετά και άλλαξα το webroot ( έγινε httpdocs/κατάλογος ) στο http.include του domain.
Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required ‘C:\WebRoot\demo/../yii.php’ (include_path=’.;C:\php\pear’) in C:\WebRoot\demo\index.php on line 12
Καλημέρα κ απο μένα κ καλως σας βρήκα…
Προσπάθώντας να εκτελέσω κάποιες ασκήσεις από το βιβλίο του Jeffrey Winesett χτυπαέι το παραπάνω error