Kitűnő kezdeményezésnek tűnik, és komoly ambíciót feltételez. Az avatarod is fejhallgatós, így feltételezem, nem az első alkalom, hogy ilyesmivel foglalkozol. Az én javaslatom az, hogy kicsit jobban „ereszd ki” a hangod, hogy hangszóróból is rendesen hallható legyen. (Az én saram, hogy nem hallom jól az angolt, de bizonyára nem vagyok ezzel egyedül a Yii nemzetközi vonzáskörzetében.)
Ha hangosabban beszélsz, akkor valamivel jobban is artikulálsz szerintem, úgy nem tűnik olyannak, mintha Microsoft Sam mondaná fel a szöveget.
Szándékosan lett podcast screencast helyett? Mostanában mindenhol a „tévék” mennek (Wordpress tv, aptana tv, etc.), plusz van már a Yii-nek egy videója is.
Nagyon tetszik a szójáték a címben. Jó ötlet. A honlap is príma, a téma jó választás. A whitespace talán túl nagy a fejlécben, az új Yii logó talán helyet kaphatna valahol, nagy méretben.
koszonom a biztatast ez az elso alkalom, hogy radiozassal foglalkozom szemelyesen.
mar tobb mint egy eve kovetem a ruby-s sracok radiojat es azt tapasztaltam, hogy a PHP-s kozossegnek nincs hasonlo adasa. Van masfele PHP radio, de azok tobbnyire 40-50 percesek, az embernek tenyleg le kell ulnie ahhoz, hogy vegighallgassa, es nincs bennunk zene, meg hangok, amik szerintem nagyon fontosak a musorhoz.
Miert nem video? - az otlet az arra epul, hogy kethetente fogod magad es letoltod az adast, ami kb. 10-20 perces (max) es mikozben munkaba vezetsz, metrozol, gyalogolsz stb. ertesulsz a legujabb dolgokrol (legyen az PHP vagy Yii).
Honlap: - nem vagyok designer latszik? haha [pestaa] erre probalom raeroszakolni a blogot
Fejhallgato - az meg csak azert van rajtam, mert mindig zene mellett dolgozom!
Hang - arra majd jobban odafigyelek, eloszor hasznaltam audacity-t ilyen feladatra
Kis tisztáznivalód azért támadt: általános PHP-s rádiót vagy konkrét Yii-centrikus adássorozatot szeretnél szerkeszteni?
Előbbivel - tisztelettel szólva - nem lesz hatalmas sikered, hiszen az felkarolhatatlanul óriási téma. Akik általános PHP-s újdonságokról akarnak értesülni, feliratkoznak techblogokra szerintem.
Az utóbbira viszont annál nagyobb kereslet lenne, hiszen koncentráltabb a közönséged. Az általános PHP-s történeseknek itt viszont nincs hírértéke, hiszen aki mélyrehatóan foglalkozik a Yii-vel, annak már azért elég erős rálátása van a PHP fejlődésére.
A rövid hangulatos átvezető zene jó ötlet, de ne legyen túl bohókás, sem túlontúl komoly. A felvezető zene előtt viszont én rámondanék egy félsoros (gyengéd aláfestő zenével megfűszerezett) ismertető mondatot, hogy az is értse a műsor lényegét, aki később kapcsolódott be a sorozatba.
("Hi, this is Yii Radiio, with insightful comments on framework core development, extensions and latest real world examples from Imre Méhész." Vagy valami hasonló.)
Részemről rendben van az audióformátum, bár a tartalom függvényében talán érdemesebb lenne képi anyagot csatolni hozzá (a pluginek és a yii-powered weboldalak mutogatása végett).
A blogos dologról jól értettem, hogy a wordpress-t akarod az én kódomra lecserélni?
itt a Yii Radiio 3. adasa! Sajnos az elore beutemezett rogzitesi napokban lerobbantam valami natha szeru valamivel, itt-ott lehet hallani is, de szerencsere hamar tultettem magam rajta es nem kellett nagyon rovidre vagni a musort
az igazsag az, hogy ez nem CSAK egy Ruby-s gyerek. Zenesz, kepregenyiro/rajzolo, filozofus, tanar, programozo … muvesz? Par evvel ezelott sokat hoborogtem, hogy manapsag mar nincsenek igazi alkotok, emlitesre melto muveszek stb es ez a gyerek valahogy kicsit visszaadta a hitemet.
a youtube-on hallgattam nehany eloadasat es beszelt tobbek kozott JavaSript-rol HTML-rol CCS-rol de meg PHP-rol is neha neha, es nem negativ tonusban, mint ahogyan azt mas Ruby-soktol megszokhattuk. (Azt nem tudom, hogy otthon mennyire megy a Ruby meg a PHP harca de itt sajna eleg komoly -> ezert is tettem a musorba, mert nem akarok "olyan" lenni.)
hogy miert tunt el, azt senki nem tudja, nevet sem lehet(ett) tudni (allitolag valaki kitalalta, erre megsertodott )
most olvasom a konyvet, mondom ha mar eltunt, akkor megnezem mit irt
Egyebkent azt mondjak, hogy ha az ember jo programozo akar lenni evente mindig tanul egy uj nyelvet van egy par. En meg marhara le vagyok maradva
Elkeszult a 6. adas. "sajnos" nagyon ugy tunik, hogy elertem a max minoseget az "occso" berendezesemmel. Persze a kesobbiekben ezen probalok majd javitani (uj mikrofon, kevero stb)
ahhoz, hogy az adas "versenykepes" legyen es tobb emberhez eljusson sajnos, nem sajnos de fel kellett, hogy tegyem az iTunes-ra. Az Apple (olyan amilyen) semmifele statisztikat nem ad arrol, hogy hanyan toltottek le a musort (tehat innen 0 hallgato jon)
ha valaki egy RSS olvasobol hallgatja (pl: google reader, stb) onnan sincs statisztikam
ha minden igaz, a jovo heten probalok betenni egy flash lejatszot az oldalra, tehat akiknek nem sikerul letolteni valamiert, azok egybol az oldalon is meghallgathatjak (sajna en annyira nem ertek Flash-hez) de szerintem onnan se lenne lejatszasi darabszam (meg mi van, ha valaki tobbszor hallgatja meg
Szoval ezek miatt ugy dontottem, hogy nem is eroltetem magam egyelore majd talan kesobb.
–iM
ui: Mondjuk lehet, hogy egy Apache LOG-bol valahogy ki lehetne halaszni …