Καλησπέρα σε όλους!!
Επιστρέφω στην ανάπτυξη της εφαρμογής μετά από καιρό λόγω άλλων προτεραιοτήτων!!
Το θέμα λοιπόν είναι να παρουσιάσω διαγράμματα τα οποία θα τραβάνε κάποια δεδομένα από την βάση και θα μπορούν να μου δώσουν κάποιας μορφής διαγραμματική πληροφόρηση.
Βασίλη, είπες ότι αυτό που χρειάζεται αρχικά είναι να κατεβάσω τη βιβλιοθήκη και να κάνω register το αρχείο hicharts.js που εμπεριέχει χρησιμοποιώντας την εντολή,
Yii::app()->clientScript->registerScriptFile(Yii::app()->baseUrl . '/js_plugins/highcharts.js);
στον controller action. Κι εδώ είναι που έχω απορία:
Σε ποιόν controller action εννοείς;;
α) Εννοείς σε κάποιον από τους controllers που χρησιμοποιώ για την διαχείριση των 13 πινάκων της βάσης δεδομένων;
β) Εννοείς τη μέθοδο actions() που δηλώνεται στον ορισμό της κλάσης του SiteController;
γ) Εννοείς να φτιάξω έναν δικό μου Controller που να κληρονομεί από την κλάση Controller στην οποία θα δηλώνω μεθόδους κλπ; Αν κάνω έναν δικό μου controller που θα ορίζεται η λογική δεν χρειάζεται να γράψω κώδικα σε ένα αρχείο view όσο αφορά την εμφάνιση;
δ) Εννοείς κάτι άλλο που δεν καταλαβαίνω; Δώσε μου αν μπορείς ένα προγραμματιστικό παράδειγμα!!
Επίσης ανέφερες ότι πρέπει να γράψω τον κώδικα javascript στον controller. Δεν πρέπει να γράφουμε κώδικα που σχετίζεται με την παρουσίαση των δεδομένων σε αρχεία όψεων (views) ;
Αυτά για αρχή…Σίγουρα μετά την απάντησή σου θα έχω κι άλλες απορίες να ξέρεις.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!