Ελληνικοί Χαρακτήρες 2

Καλημέρα/καλησπέρα σε όλους!!

Δημιούργησα εκ νέου θέμα για ελληνικούς χαρακτήρες καθότι μάλλον δεν είδε κανείς την ερώτησή μου στο παλιό post!!

Το πρόβλημά μου λοιπόν είναι το εξής:

Ενώ τραβάω δεδομένα από τη βάση δεδομένων που είναι γραμμένα στα ελληνικά και εμφανίζονται όπως πρέπει, όταν πάω να πειράξω συνδέσμους του μενού π.χ Αρχική αντί για Home τότε δεν εμφανίζεται τίποτα. Έκανα συνδυαστικές ρυθμίσεις σε browser και σελίδα (utf-8 και iso-8859-7) αλλά πάλι τίποτα. Επειδή είμαι καινούριος στο yii σύμφωνα με τα όσα γνωρίζω υποψιάζομαι ότι συμβαίνει κάτι με τον τρόπο που είναι δομημένο το μενού!! Δηλαδή όπως είδα γίνεται χρήση των συνειρμικών (associative) πινάκων. Μήπως δεν μπορεί ένας δείκτης συνειρμικού πίνακα να είναι γραμμένος στην ελληνική γλώσσα ή έχει να κάνει με το ότι μου διαφεύγει κάποια ρύθμιση σε κάποιο αρχείο;;Αν μπορεί κάποιος να μου δώσει τα φώτα του :)

Φαντάζομαι ότι πειράζεις το main.php που είναι το layout. Αυτό κανονικά είναι σωσμένο σε UTF-8, μήπως κατά λάθος το άλλαξες κωδικοποίηση και δε σου παίζει;

Ευχαριστώ GoofyX αλλά βρήκα την λύση, ψάχνοντας και χάνοντας ώρες από τη ζωή μου. Το γράφω εδώ γιατί ορισμένοι που είναι νέοι στο yii, όπως είμαι εγώ, θα βαράνε το κεφάλι τους δοκιμάζοντας διάφορες ρυθμίσεις χωρίς να παίρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αν έχετε ρυθμίσει τον browser σε utf-8 , την εφαρμογή σας σε utf-8 (αν και είναι default σε utf8),το main.php του layout και προσπαθείτε είτε να παρουσιάσετε περιεχόμενο στην ελληνική γλώσσα, είτε να αλλάξετε τους συνδέσμους του μενού στα ελληνικά (π.χ Αρχική αντί για Home ),και το μόνο που παίρνετε είναι σκουπίδια , δοκιμάστε αυτό:

Ελέγξτε αν ο editor που χρησιμοποιείτε αποθηκεύει τα αρχεία της εφαρμογής σας χρησιμοποιώντας την κωδικοποίηση utf-8. Ο δικός μου (γι’ αυτό και κόντεψα να σπάσω το pc) τα αποθήκευε χρησιμοποιώντας κωδικοποίηση ANSI. Για αυτόν τον λόγο έβλεπα στη σελίδα μου junk characters αντί για ελληνικά. Με την αλλαγή (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!) όλα φαίνονται όπως πρέπει!!

Σε αυτό που λες κι εσύ αναφερόμουν κι εγώ. Στην κωδικοποίηση του αρχείου. Ευτυχώς που το βρήκες.

Δυστυχώς πάνω στη ζαλούρα μου όταν διάβασα το post σου δεν είδα την λέξη - κλειδί ΣΩΣΜΕΝΟ και μου έμεινε στο μυαλό ότι αναφερόσουν στη ρύθμιση αυτή:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="el" lang="el">

<head>

&lt;meta http-equiv=&quot;Content-Type&quot; content=&quot;text/html; charset=utf8&quot; /&gt;


&lt;meta name=&quot;language&quot; content=&quot;el&quot; /&gt;

Απλώς να προσθέσω ότι εκτός της κωδικοποίησης του main.php ΠΡΕΠΕΙ να αλλάξει και η κωδικοποίηση και των υπολοίπων αρχείων της εφαρμογής.

Μετά από αυτή τη δυσάρεστη εμπειρία άλλαξα και editor γιατί μου την έδωσε… από eclipse σε notepad++

Αν και η απροσεξία μου ήταν δαπανηρή σε χρόνο, σ’ ευχαριστώ για την απάντησή σου!!

Δεν είναι ανάγκη να αλλάξεις editor γι’ αυτό το λόγο. Όλοι οι editors έχουν ρύθμιση για την κωδικοποίηση των αρχείων. Το Eclipse, όπως και το Netbeans, είναι πολύ καλοί editors και το code completion είναι ιδιαίτερα σημαντικό, κάτι που δε νομίζω ότι παρέχει το Notepad++, που παραμένει ωστόσο ένας πολύ καλός γενικής χρήσης editor.