Προβολή αποτελεσμάτων εκλογών της 6ης Μαΐου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σας καλωσορίζει στην εφαρμογή προβολής των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών της 6ης Μαΐου. Αποτελείται από δύο σκέλη, από την καταχώρηση των τηλεγραφημάτων των εκλογικών τμημάτων της Περιφέρειας, καθώς και την παρουσίαση των αποτελεσμάτων με γραφήματα και αριθμητικά στοιχεία.

Η εφαρμογή αποτελεί καθαρά εσωτερική ανάπτυξη από τη Δ/νση Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται κάτι τέτοιο, στα πλαίσια μείωσης των δαπανών και εξοικονόμησης κόστους.

Η ανάπτυξη έγινε χρησιμοποιώντας το Yii framework και για τα δύο σκέλη της εφαρμογής, με MySQL ως τη βάση δεδομένων.

Ελπίζουμε να πάει καλά, μιας και είναι η πρώτη φορά που γίνεται ένα τέτοιο εγχείρημα, καθώς και το μέγεθος αυτού δεν είναι μικρό. Τα αποτελέσματα θα καταχωρούνται από τους 7 νομούς της ΠΚΜ (Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Κιλκίς, Πέλλα, Ημαθία, Πιερία και Χαλκιδική) στην έδρα, τη Θεσσαλονίκη.

Σύντομα θα ανακοινώσω και το επίσημο url για την προβολή των αποτελεσμάτων.

Ευχαριστώ.

Η μέρα μετά.

Πρώτη φορά που η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανάπτυξε δικό της λογισμικό για τη μηχανογράφηση των εθνικών εκλογών. Το εγχείρημα; Επιτυχές! Δυστυχώς λόγω του φόρτου και του συνεχούς άγχους για να πάει καλά η εφαρμογή, παρέλειψα να παραθέσω το σύνδεσμο για τη σελίδα. Ωστόσο, δεν είναι αργά: http://ekloges.pkm.gov.gr Ακόμα και σήμερα, η σελίδα ενημερώνεται με τους ψήφους των υποψηφίων των κομμάτων.

Υπήρξαν τεχνικά προβλήματα το βράδυ της Κυριακής, ωστόσο λύθηκαν στο συντομότερο δυνατό διάστημα προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα η διαδικασία καταχώρησης των ψήφων. Από τους 7 νομούς της Περιφέρειας, οι 5 καταχωρούσαν απρόσκοπτα με τις άλλες 2 να μας στέλνουν ηλεκτρονικά τα δικά τους αποτελέσματα για ενσωμάτωση στην κεντρική εφαρμογή.

Σύμφωνα με το Google Analytics, η επισκεψιμότητα έφτασε τον αριθμό των περίπου 18000 επισκέψεων, με συνολικά κλικ σελίδων (pageclicks όπως το αναφέρει το Analytics) περίπου τα 140.000.

Συνολικά η προσπάθεια κρίνεται επιτυχημένη. Δεν υπήρξε θέμα ταχύτητας, καθώς χρησιμοποιήθηκαν SQL ερωτήματα και όχι AR (αν και προσωπικά δε νομίζω να είχε μεγάλη διαφορά) για την επίτευξη της μέγιστης δυνατής απόδοσης.

Ευχαριστούμε όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Προσωπικά αφιέρωσα πολύ χρόνο (με τιμήματα) στην προσπάθεια αυτή, αλλά μετά από όλα αυτά, νιώθω δικαιωμένος και ανακουφισμένος που όλα πήγαν καλά.

Πολύ καλό μπράβο GoofyX :)

έκανες συγκεκριμένο caching ώστε να τρέχει ομαλά;

Καλησπέρα,

Συγγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση. Ναι, χρησιμοποιήθηκαν διάφορες λύσεις ώστε να παίζει ομαλά το site. Επειδή όμως πάμε για δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, δεν μπορώ να δώσω περισσότερες πληροφορίες.

Ήδη είμαστε στην τελευταία ευθεία για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Το site θα παίζει και πάλι για να πληροφορεί τον κόσμο σχετικά με τα αποτελέσματα στους νόμους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Σας περιμένουμε!

Η μεγάλη μέρα έφτασε. Σας περιμένουμε και πάλι σήμερα στη διεύθυνση http://ekloges.pkm.gov.gr για να δείτε τα αποτελέσματα της νέας εκλογικής διαδικασίας σε επίπεδο Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Αναμένουμε τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογικών τμημάτων να καταχωρηθούν γύρω στις 19:30-20:00. Από εκεί και μετά η ροή θα είναι συνεχόμενη.

Σας ευχαριστούμε!

Και αυτή τη φορά, η εφαρμογή μας έπαιξε πολύ καλά. Η εκλογική διαδικασία επίσης τελείωσε πιο γρήγορα, για το λόγο ότι δεν υπήρχαν σταυροί υποψηφίων. Γύρω στις 2 το βράδυ είχαμε σχεδόν το 100% των εκλογικών τμημάτων των επτά περιφερειακών ενοτήτων (νομών) της Περιφέρειας.

Η κίνηση αυτή τη φορά ήταν λιγότερη στο site, ακριβώς επειδή δεν υπήρχε ενδιαφέρον για τους υποψήφιους.

Ελπίζω να είναι και η τελευταία εκλογική διαδικασία, τουλάχιστον στο βραχυπρόθεσμο χρονικό διάστημα, αφενός γιατί και ο ίδιος ο κόσμος έχει κουραστεί, αφετέρου γιατί ένα μεγάλο διάστημα ακυβερνησίας της χώρας σίγουρα δεν είναι και ό,τι καλύτερο.

Αυτά. Σας ευχαριστούμε.