Nem a user modellből akarok. Az egy másik projekt. De mint írtam elvileg mennie kellene. Ittis használtál más AR-al.
Oké, hogy megtehetem. Meg is fogom, nem sql szinten, hanem az AuthManager-el. Csak számomra még mindig kicsit sok a kérdés és kevés választ találok rá.
Bár még mindig csak a tervezés szinten vagyok, így később fog jobban körvonalazódni, hogy mit is szeretnék.
Mert kerestem valamit, ami segít abban, hogy hogyan alakítsam ki a fájlszerkezetemet.
Ami szép és jó. Elolvastam a fórumot is, de mégsem tudom, hogy ubuntu-n, hogyan kéne beállítani, hogy működjön is rendesen a megjelenés? Sajnos csak úgy működik a frontend megjelenítés, ha beírom a komplett elérési útat a böngészőbe.
Ha jól értem a problémát, akkor az előttem szólónak igaza van… Egészen pontosan apache beállítás, egyszerűen az apache root directory-ját kell átállítanod arra a könyvtárra, ahol a Yii-s projected index.php-je van.
De szerintem érdemes lenne egy virtual host-ot csinálni neki, és akkor a localhost-on, marad ami volt, a virtual host-nak pedig állíthatsz be server name-et (amit a hosts fileba is fel kell venni). Ha több projected lesz, akkor nagyban megkönnyíti a dolgodat.
Speeedfire és voidcontext köszi a választ. Hát igyekszem, de még ez a virtual host még nem jött össze…
Lenne egy másik kérdésem, van a yii user kiegészítő és ennek a nyelvválasztós része nagyon tetszik , az melyik kiegészítő lehet?
Én néztem nyelvesítésről leírást (de ott mindig a főoldalra vitt ha nyelvet választ az ember), de ilyet még nem találtam, amelyik meg is jegyzi, hogy épp melyik aloldalon állok és annak a nyelvesített részét érem el.
Jó lenne egy ilyen Mint sem úgymond újra kitalálni
A másikra pedig azt tudom mondani, hogy a Controllerben állítsd be mindig a returnUrl-t, így ha nyelvet választ akkor az adott controllerben mindig benne lesz a returnUrl-ed és vissza tudod redirectelni az adott usert.
Na még egy kérdés. Ez a CRUD a gii-vel nagyon jó. Akkor nekem a rules() és relation() függvényeken kívül kell máshol is valamit módosítanom, hogy az új oszlopokkal és működjön a dolog?
Hát tudod, adatbázis séma megvan, a mysql-ben aztán CRUD-os generálást (vagy gii, bocsi csak nyelvfüggetlenség miatt használom a CRUD-ot)… Legenerálom a modeleket, Például itt van a Felhasználó ID, Név, Szülhely, Cím
Aztán amikor legeneráltam utána 1 hét múlva, hoppá eszembe jut, hogy jó lenne a Felhasználó táblához hozzápasszolni 1 új oszlopot, például a telefonszám nevűt. (Másnéven mezők )
Van valakinek tapasztalata, hogy mongoDB-hez mennyire használható a beépített adatbázis lekérdező függvények, mint például a find()? Ha jól olvastam támogatja azt is, csak még nem jutottam el ideáig.
Ha nem akkor milyen tippet javasoltok a mongoDB-s utasítások kezeléséhez?
Olyan gondom lenne, hogy én előre definiáltam pár js fájlt és a core jquery-t is letiltottam. Helyette a legfrissebb jquery-t tettem be. Viszont most az van, hogy pl a yiiactiveform-t és még más js fájlt is előrébb tesz be a yii, mint ahogy én meghívom a jquery-t. Mit lehet ezzel kezdeni?