Üdv,
Gondoltam létrehozom ezt a topic-ot, hogy "echte ungarishe" nyelven is lehessen már segítséget kérni, remélem nem csak nekem lesz jó és hasznos, hanem más - hozzám hasonlóan - kezdő yii rajongók is örömmel veszik majd.
Egyenlőre így ömlesztve, jöhetne ide bármilyen kérés, kérdés, aztán később szét lehet bontani…
Rögtön fel is vázolnám az első - talán nem csak engem érintő - problémát: egy többnyelvű weboldalt fejlesztek yii-vel, de igazából egy nagyon lényeges ponton elakadtam, és hosszas keresés és még több próbálkozás után sem találtam kielégítő választ, arra a kérdésre, hogy mi a legkézenfekvőbb, legesztétikusabb módja annak, hogy menet közben tudjak nyelvet választani az oldalon. Az egészet úgy képzeltem el, hogy $_SESSION változóban (mondjuk $_SESSION[‘lang’]) tárolnám le az éppen aktuális nyelvet, ami alapértelmezettként magyar. Ha pedig paraméterként az URL-ben átadom, hogy ?lang=en akkor váltana át angol nyelvre és értelemszerűen ez felül is íródna a $_SESSION-ben, hogy ne kelljen mindig paraméterezve használnom az url-eket. Egészen addig nincsen semmi gond, míg a konfigurációs main.php-ban állítgatom a “language” paramétert, szépen, az adott nyelvhez tartozó view file-okat jeleníti meg a yii. Igen ám, de sehogy sem bírtam rávenni a yii-t, hogy ezt a paramétert futás közben meg tudjam változtatni, illetve az még oké, hogy megváltoztatom, de a view file-okat már nem igazán akarja cserélgetni. Most ott tartok, hogy onBeginRequest-tel kísérletezgetek, hogy ne kelljen a saját frontController-t használni (erre láttam javaslatot a cookbook-ban).
Szóval a kérdés az lenne, hogy szerintetek, ezt hogyan lehetne a legésszerűbben megvalósítani. Nem akarok az index.php-ba "szemetelni", vagy a fő layout állományba, egy jó, de használható megoldást keresek.
U.i.: javaslatok jöhetnek a topic címével kapcsolatban, gondolom utólag ezt lehet módosítani…