Serveren és localhoston eltérő futás lehetséges okai

Megoldódott!

A kézzel létrehozott controllert nem nagy betűvel kezdtem. Ez okozta a gondot. Tanulságos, hogy ez csak a serveren jelent meg, amely vélhetően eltérően kezelte a kis, és nagy betűket szemben a local beállításokkal.


Egy alkalmazásban admin felületnek kézzel hoztam létre egy oldal nézetét, és controllerét. Ezen fogok össze egy tabon olyan entitásokat, melyeket Giix-el generáltam. Localhoston minden rendben működik. Amikor viszont feltöltöm serverre,a kézzel létrehozott oldal elérése :404 Unable to resolve the request "admin/index" hibaüzenettel zárul.

Bosszantó módon csak ezt nem éri el. Minden más - Giix-el generált - oldalt rendben elér.

Nem tudok már másra gondolni, csak arra, hogy a generátor megtehet valamilyen bejegyzést, amit én nem tettem, s a server emiatt reagálhat eltérő módon erre az egy oldalra.

Tudna valaki segíteni ennek a problémának a feloldásában?

Ha a localhost-os szerver Windows-on fut, akkor elképzelhető - Windows ugyanis nem veszi figyelembe a kisbetű-nagybetűket a fájlnevekben/könyvtárnevekben. Tehát ha pl. a Yii egy SiteController.php-t akar includeolni de közben sitecontroller.php van, akkor az nem jelent problémát Windows alatt - de ha kirakod egy Linux-os szerverre, akkor ott már nem fogja megtalálni a fájlt.