Migráció Prado-ról

Sziasztok,

Elég komoly alkalmazást fejlesztettünk PRADO alá (ügyviteli rendszer és SOAPon keresztül ügyfélszolgálati alkalmazás).

Tanulva az 1.0 verzió gyengeségeiből szeretnénk elindítani a 2.x vonulatot, felhasználva mindazt ami jó és lecserélve, vagy átdolgozva mindent ami kevésbé.

Egyik ilyen komponens a PRADO keretrendszer. Nagyon hálás keretrendszer, azonban a PageState megöli teljesítmény oldalról. Továbbá kissé komplexebb problémáknál elég komoly bugokba futottunk, melyek a GUI felépítését erősen hátráltatták.

Erősen gondolkozom azon, hogy Yii segítségével kellene továbbhaladni.

Vajon megéri-e a váltást? (elég sok kész komponensünk van pradoban, melyet át kellene írni.)

Prado már nem igazán fejlődik, performance sem áll a helyzet magaslatán…

Érdekesség képen a prados online alkalmazás: www.webcorner.hu.

Várom a véleményeteket a dologról :)

szia,

A Prado-val meg nem volt szerencsem dolgozni, ezert arrol nem tudok nyilatkozni, hogy megeri e atallni. (bar biztosan megeri :) )

Azok kozul a rendszerek kozul amiket en hasznaltam (CakePHP, ZendFramework es Yii) mindenkeppen a Yii-vel szeretek dolgozni a legjobban …

–iM

Meglett a döntés.

Még pár featurét belerakunk a prados verzióba, de a 2.x vonulatot már Yii-ben készítjük.

Köszi.

Mindenkepp azt tanacsolnam, hogy a BLOG TUTORIAL-on (http://www.yiiframework.com/doc/) szaladjatok vegig es ne egybol az eles alkalmazast kezdjetek fejleszteni. Mi egybol a mely vizbe ugrottunk es, bar gyorsan haladtunk a programozassal, utolag jol jott volna ha ismerjuk a kisebb-nagyobb trukkoket, megoldasokat, amiket szepen bemutatnak az emlitett TUTORIAL-ban :)

Sok sikert!

-iM