Magyar Yii oldalak

Hali,

gondoltam inditok egy ilyet is.

Teljesen veletlenul akadtam erre az oldalra:

http://www.szilajcsiko.hu/

udv,

–iM

Hi!

http://www.timarina.hu

második web-, első yii-s oldalam.

TocsA

Sziasztok magyarok!

Talán befér ide egy olyan oldal is, ami YII-ben fog íródni:

(a gemius szerint a Startlap Magyarország második leglátogatottabb oldala)

hali,

jajj de jo! orulok, hogy terjed a Yii :)

–iM

hali

na ezt is csak ugy veletlenul talaltam :)

http://british.hu/

–iM

A british.hu-t én követtem el. A teljesség kedvéért ez egy domain bróker oldal, a főoldal az unidomain.hu. Ez az első publikus yii-s oldal amit készítettem, volt néhány nehézsége a dolognak, leginkább a több domain miatt, és gányolás helyett a frameworköt próbáltam kiterjeszteni.

www.bsplastic.hu

Tudom a betűtípus meg a nagy háttér a szöveg alatt elég gáz, de hát megrendelő szava szent ugye…

Mindenesetre yii-vel készült, és mivel van is egy felmerült problémám, mindjárt meg is kérdezem egy arra megfelelő topic-ban, hátha valaki…

A rögtön elinduló videó a szívbajt hozta rám így 11-kor. Biztos el kell indítani automatikusan? :)

Amúgy teljesen oké az oldal.

Haliho,

Jajj, de jo … meg egy oldal :)

Gyorsan ket eszrevetel.

1./ A site/index-et be tudod ugy allitani a routes array-ben (a config/main.php file-ban), hogy mondjuk azt mondja /home (ezt szemely szerint en mindig elfelejtem, de talan jot tesz a kereso oldalaknak meg a felhasznaloknak :)

2./ ha hibasan toltom ki az urlapot (a Kapcsolat-nal), tuti lenne, ha automatikusan legordulne az oldal es nem kellene a felhasznaloknak gorgetnie az egerrel, mert azt se venne eszre, hogy hiba tortent.

Magat a design-t is te csinaltad?

–i

Sziasztok magyarok!

De régóta várom, hogy írhassak ide egy újabb magyar Yii alapú oldalt, mert az azt jelenti, hogy kész vagyok sajátommal :)

  1. végén eljutott a saját fejlesztésű framework olyan szintre, hogy jobb lett volna újraírni, mint továbbfejleszteni. Tehát szétnéztem a frameworkok között, és a Yii-re esett a választásom.

Az első demoalkalmazás elkészítése után 2009. decemberében kezdtem a "nagy mű" fejlesztésnek, amit egyedül készítettem teljes munkaidőben 13 hónapon keresztül (ergonómia, keresőbarátság, design, kódolás, üzemeltetés; tulajdonképpen az adatfeltöltésen kívül minden). A fejleszés három részből állt: console app (1900 kódsor), frontend + modellek (35600 kódsor), és backend (8500 kódsor).

A fejlesztési idő alatt találkoztam pár Yii buggal (a legtöbb gond azzal volt, hogy kompatibilitási okok miatt iso-8859-2-es kódolásban kellett működnie az oldalnak). De szerencsére a fórumon mindig találtam megoldást (vagy azt, hogy nincs megoldás :)) Volt pár workaround, pár UFO problémára. (sőt bugot is reportoltam :))

Mivel az oldal összetett portálrendszer, ezért jó pár Yii extensiont és szolgáltatást kellett használni. Az is sokat segített, hogy fejlesztés előtt letöltöttem komolyabb Yii-ben írt portálokat (pl. web23ms, yiiskel).

Sok gondom volt, hogy kompatibilisnek kellett lenni a régi rendszerrel, ezért sok minden Yii megvalósítást nem tudtam teljesen használni, vagy át kellett írni (pl. user autentikáció)

A másik gond a performacia volt. Az oldal egy aránylag nagylátogatottságú oldal, ezért nem lehetett mindig a kényelmes Yii aktívrekordot használni :)

A jQuery-t sem ismertem, de most már nagyon tetszik.

Az összes Yii-s rész filecache-elt (azzal is jó sokat szívtam, mire minden függőséget lefedtem :)) + APC és yiilite. A fórum részt már akkor írtam, amikor már volt némi rutinom a Yii-vel, ezért az tervezéssel, designnal, implementálással, teszteléssel együtt 12 munkanapot vett igénybe! (mondjuk ott lusta módon nincs nyers SQL, csak aktívrekord!) Ez is mutatja milyen gyorsan lehet Yiivel fejleszteni!

Nincs már hátra, mint a cím:

TestBike vélemény oldal, és aloldalai

TestBike fórum, és aloldalai

u.i.: pár alapértelmezett Yii grafikát nem változtattam meg (pl. lapozás rész) :)

u.i.2: a rendszer 2 napja lett élesítve, ezért van még csak 200 hozzászólás a fórumban

Hát köszi Yii :)

szia,

hat ez tenyleg eleg nagy lett :)

Ha adatbazist szeretnel cache-elni (es nem csak az oldalakat) akkor a MemCache-t ajanlanam figyelmedbe, ami jelentosen tud gyorsitani http://www.yiiframework.com/doc/api/1.1/CMemCache

Meg egy aprosag, a linkeket csinosithatod a urlManager-rel http://www.yiiframework.com/doc/guide/1.1/en/topics.url tehat pl. a ?id=12&akarmiID=34 helyett csinalhatnal valami ilyesmit id/12/akarmiID/34, vagy meg szebben /12/34 <---- persze ezzel kicsit tobbet kell bibelodni!

a forum az nagyon szep lett!

udv,

–iM

Szia!

Köszönöm a dicséreteket Imre!

Használom az urlManager-t, főleg a SEO szempontból kritikus oldalakon (ahol még ID sincs az URL-ben, pl.: http://www.testbike.hu/velemeny/mtb/giant-yukon ; na azzal is volt jó sok szívás + plusz munka)

Azt a megoldást is használom, amit javasoltál:

http://forum.testbike.hu/forum/myPosts/uid/25

De az awstat konfigurálásakor derült ki, hogy az aswstat nem támogatja ilyen paraméterátadást, vagy legalábbis nem jöttem rá hogy kellene az ilyen oldalakat egy oldalnak vennie.

A Sanoma úgy döntött, hogy a Startlap után Magyarország egyik leglátogatottabb közösségi oldalát, a HotDogot (napi látogatói száma átlag 153.000. Havi elérése 1,3millio) is továbbfejleszti.

Természetesen Yiiben :)

A startlap.hu az Yii alapu? nem is tudtam. illetve valami remlik, de meg nem vettem eszre :)

–iM

Szerintem még nincs kész a Yii-s változat, de azzal képzelik el a következő verziót. Lásd az előző postomat :)

Na úgy tűnik benyalta a Google a Yii-ben írt fórumot (csak ActiveRecordot használ!):


Az Ön webhelyének oldalai átlagosan 0,9 másodperc alatt töltődnek be (frissítve: 2011.01.24.). 

Ez gyorsabb, mint a webhelyek 93%-ának esetében.

A CFileCache ereje :)

Óragyűjteményem Yii-s alapokon :) - Első Yii-s oldalam

orak.comlu.com

Nagyon bejön a yii :)

szia,

nagyon jo, apam az nagy oragyujto, ugyhogy szivemhez kozel allnak az orak.

technikai hatteret megosztanad? Adatbazis, modulok stb … csak kivancsisagbol (persze nem kotelezo :) )

–iM

verzió 1.1.8 - nem használtam adatbázist, minden órának van egy statikus lapja ( /site/pages/orax.php ). Van két yii-s extension az OrbitSlider a kezdőlapra meg fancybox az órás oldalakra. A letölthető extension-ök kicsit bugosak és nem teljesek - ezekkel kellet kicsit trükközni, érdemes megnézni az eredeti jquerys leírásokat, én így csináltam. A bal oldali menü szintén jquery-s az Aurora menü egy verziója. Többi meg saját téma blueprint css.

Yes It Is!!! :)))

Ha valakit érdekel, az unidomain.hu oldal elbírt 150.000 lekérést egy 9 órás hajnali intervallumban, amikor valami botnet rámászott és végigpörgette az összes domain-t különböző törési kísérletekkel.

Persze nem egy összetett oldal, de azért imponált.

Ajánlom mindenkinek, hogy alaposan nézze át és frissítse a phpmyadmin-t, joomla-t és e107-t használó oldalait. :)