Δημοσκόπηση: Ψηφίστε Το Αγαπημένο Σας Editor/ide

Ψηφίστε τον αγαπημένο σας editor/IDE για τον προγραμματισμό στο Yii. Υπάρχει και ΕΛ/ΛΑΚ αλλά και κλειστό λογισμικό. Και στους δύο τομείς οι editors είναι πολύ καλοί, απλά κάποιος/οι μπορεί να ξεχωρίζει/ουν σε κάποιον τομέα και να είναι μπροστά. Κατά βάση αναφέρομαι όχι σε απλούς editors (όπως πχ. το Notepad), αλλά σε editors που υποστηρίζουν από τη «μάνα τους» PHP.

Ψηφίστε το δικό σας editor που σας ικανοποιεί. Σε περίπτωση που δεν έχω αναφέρει κάποιον, ψηφίστε άλλο και προσδιορίστε ποιο πρόγραμμα είναι. Δεν ξέρω αν μπορώ να αλλάξω τη δημοσκόπηση μετά, για να προσθέσω τυχόν επιλογές που ξέχασα.

Netbeans αλλά για JavaEE και συναφή eclipse.

BTW: Αυτά ειναι Περιβάλλοντα εξέλιξης λογισμικού (IDEs) και όχι απλά Editors…

Απο ξερούς Editors: nano για τα απλά και emacs αν χρειάζεσαι macros. GEdit έχει γίνει ένας ενδιαφέρον GUI editor κατα την γνώμη μου. Eclipse εχει πολύ ευρεία υποστήριξη σε γλώσες προγραματισμού ενώ σε Netbeans εκτός των κλασικών Java,Python,PHP και C syntax πολλές φορές η υποστήριξη τελειώνει στο code highliting.

Ναι, αυτό που λες είναι σωστό. Έχω διορθώσει τη δημοσκόπηση.

Μετά από το Eclipse και Netbeans, έχω καταλήξει στο PhpStorm, το οποίο είναι τελικά το καλύτερο για μένα. Μάλιστα πριν μερικές βδομάδες είχε προσφορά και αγόρασα το personal license και μου βγήκε φτηνά και πιστεύω ότι πραγματικά αξίζει τα λεφτά του. Συν και το γεγονός ότι όπως τα Eclipse και Netbeans, είναι cross platform και για μένα που δουλεύω σε Linux είναι πολύ θετικό.

  1. netbeans + php + yii nb plugin

  2. sublime editor