Agile Web Application Development with Yii 1.1 and PHP5

sziasztok!

előre is elnézést, de nagyon kezdő vagyok. remélem nem probléma hogy létrehoztam egy külön topicot a problémámnak.

a Agile Web Application Development with Yii 1.1 and PHP5 c. könyv alapján próbálok haladni a yii megtanulásában. most éppen az egyik legfontosabb és számomra legérdekesebb részek egyikéhez értem, amire nagyon kiváncsi vagyok. ez a fejezet a Returning back to the owner and requester dropdowns a 119-es oldalon.

csakhogy elakadtam. a legjobb tudásom szerint megpróbáltam reprodukálni a szükséges változtatásokat a kódban, mégis hibát dob az oldal amikor új issue-t szeretnék létrehozni. az az érzésem, hogy itt hiányos a könyv, vagyis nem egészen olyan érthető, követhető, mint eddig.

a hiba a következő:


CException


IssueController contains improperly nested widget tags in its view "C:\wamp\www\trackstar\protected\views/issue\_form.php". A CActiveForm widget does not have an endWidget() call.

pedig van endWidget a lap alján.

ha valaki esetleg hasonló cipőben jár mint én, és rájött a megoldásra, és tudna segíteni azt nagyon megköszönném.

szia,

tehat ha jol ertem akkor maga a dropdown mezok azok megvannak ugye? mert ha az megjelenik, akkor valahol mashol van a gebasz.

azt kene kitalalni, hogy valoban a mentesnel van e a hiba (van e uj issue rekord az adatbazisban) vagy lehet, hogy a mentes megy, viszont a megjelenites nem sikerul.

hibakeresesnel meg egyebkent a CWebLogRoute-ot erdemes bekapcsolni (alapbol ez ki van kapcsolva) a [font="Courier New"]protected/config/main.php[/font] file-ban, ami gyakran nyujt segitseget ilyenkor.

sajnos en meg a konyv megjelenese elott csinaltam meg a peldat, ahol meg widget-ek nem voltak :confused:

ja, ha megy az angol akkor meg ezt a forum post-ot nezd meg, mert itt kifejezetten a konyvben talalhato bakikkal foglalkoznak, hatha talalkozott ezzel mar valaki!

http://www.yiiframework.com/forum/index.php?/forum/38-yii-book-discussions/

udv,

–iM

heló!

köszi a választ, megnézem az említett topicot. már maga az issue felvitelére szolgáló oldal nem jelenik meg. tehát a projectnél vagyok, create issue, és akkor dobja ezt a hibát. kerestem egyébként a hibára a neten de nemigen dobott ki semmit.

úgy néz ki megvan a hiba forrása a fenti topic alapján: a könyv az 1.1.2-ről szól míg nekem 1.1.5 van, és ez lényeges eltéréseket jelent ebben az esetben (mondjuk ezt nem gondoltam volna).

költői kérdés mi tévő legyek: hunyjak szemet efölött és haladjak tovább anélkül hogy érteném hogy végülis mi van, vagy rakjam föl az 1.1.2-t, és kezdjem előlről az egészet… vagy esetleg valaki fel tud világosítani hogy mi a különbség (ha nem túl nagy, az 1.1.2 és az 1.1.5 között e tekintetben, előre is köszönöm).

nincs véletlenül egy kiegészítés a könyvhöz? vagy egy override változat? gondolom nincs, pedig az lenne a legjobb…

hali,

az 1.1.5-os valtoztatasok listaja itt talalhato: http://www.yiiframework.com/files/CHANGELOG-1.1.5.txt

maga a pelda program letoltheto valahonnan azt hiszem … (persze most nem talalom, lehet a konyv vegen van a link? )

egyebkent ha van ra igeny, akkor vegigmehetunk a fejezeteken itt http://yiihun.blogspot.com/, de ezt sajna majd csak csak kicsit kesobb tudnam elkezdeni.

–iM

hú!

azonnal lecsapnék a lehetőségre és szavadon fognálak, de:

  • egyrészt nemigen volt problémám a 6. fejezet említett bekezdésééig

  • másrészt nemigen értek a php-hoz, az objektumorientált programozáshoz, a classokhoz, a function-ökhöz stb. ez nekem egyelőre mind kínai. én eddig csak procedurálisan programoztam, azt is csak amolyan koca módon. nekem a php az csak a szükséges "rossz" ahhoz hogy meg tudjam jeleníteni az adatbázist. persze a yii felkeltette az érdeklődésemet nagyon az oop-val kapcsolatban, de hogy értsem, ádám és évánál kellene elkezdened, ennek ellenére a céljaimnak elég jól eszközölni tudom a leírt példák alapján a dolgot. mármint most még nagyon az elején vagyok, de nagyon ígéretesnek tűnik. és mivel kezdjem ha nem a legjobbal? én képtelen lennék kicsiben elkezdeni szöszölni hogy akkor most mi is az az oop. de kell egyáltalán ismernem mindazt ami az elmélete, az alapjai a frameworknek? kell ismernem minden részletét? talán meglepően hangzik, de valószínűleg nem. nekem elég annyi hogy le van írva hogy ahhoz ez vagy az történjen, ezt vagy azt a kódot kell betenni. sztem egy tökéletes világban létezne olyan szoftver, ami a legesleghozzánemértőbb számára is lehetővé tenné egy komplett rendszer elkészítését anélkül hogy ismerni kéne a háttérben futó programkódot. na jó talán egy kis adatbázis tudás kellene hozzá de annyi van.

hát nemigen pörögnek a feltett kérdésemre a másik fórumon…

a linket meg köszi, lecsekkolom hátha valamit ki tudok hámozni belőle!

most tényleg: ezek a fixture daták ennyire lényegesek?

hát ja, ahogy sejtettem. nem sokat mond nekem sajnos a changelog. de megpróbálok keresni valami aktuálisabb tutorialt, amiben leírják hogy pl. 1.1.5-tel hogyan valósítható meg olyan select box, ami releváns adatokat jelenít csak meg!

hali,

Szerintem az OOP alapjait mindenkepp ismerned kell ahhoz, hogy PHP5-el igazi webes alkalmazasokat keszits. Most nem weboldalakrol beszelek, hanem webes alkalmazasokrol, webes programokrol.

Az igaz, hogy a rendszer minden egyes apro reszletet nem kell ismerni ahhoz, hogy elkezdjunk vele dolgozni. Ha a programozas olyan egyszeru lenne, akkor mindenki ezt csinalna. Persze valamilyen szintre el lehet jutni ezek nelkul is (pl ha az ember egy CMS-t vagy Blog motort hasznal) de kb. ennyi.

Egyebkent a konyv az nagyon rafekszik a TDD technikara (teszten alapulo fejlesztes) ami szerintem teljesen kezdoknek kicsit hosszadalmas lehet.

Van itt egy sokkal egyszerubb peldaprogi amit korabban csinaltunk magyarul (nincs benne mondjuk dropdown), kicsit mesel az OOP-rol MVC-rol stb …

–iM