Παρουσίαση Των Αποτελεσμάτων Των Εκλογών Της 18Ης Και 25Ης Μαΐου 2014

Σε συνέχεια της προσπάθειας που ξεκίνησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου και 17ης Ιουνίου 2012 είναι και φέτος έτοιμη για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων των εκλογών για την ανάδειξη των δημοτικών και περιφερειακών αρχών στις 18 Μαΐου και των αντιπροσώπων στο Ευρωκοινοβούλιο στις 25 Μαΐου αντίστοιχα.

Η Δ/νση Διαφάνειας & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας βελτίωσε και εξέλιξε την εφαρμογή παρουσίασης των αποτελεσμάτων που ανάπτυξε αρχικά για τις εκλογές του 2012 με δική της πρωτοβουλία και με ιδίους πόρους, αναδεικνύοντας την τεχνογνωσία και ζήλο των υπαλλήλων της.

Ο σύνδεσμος http://ekloges.pkm.gov.gr αποτελεί πύλη εισόδου για κάθε εκλογική διαδικασία (δημοτικές και περιφερειακές για την Α’ Κυριακή και ευρωεκλογές για την Β’ Κυριακή). Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων θα γίνεται με χρήση γραφήματος, χάρτη των περιφερειακών ενοτήτων της Περιφέρειας (Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Πιερία, Ημαθία, Σέρρες, Κιλκίς και Πέλλα) και αναλυτικών πινάκων δεδομένων με τις ψήφους συνδυασμών και υποψηφίων αντίστοιχα.

Η εφαρμογή είναι γραμμένη αποκλειστικά με εργαλεία ανοικτού/ελεύθερου λογισμικού (ΕΛ/ΛΑΚ) ώστε να μην υπάρχουν τρίτα κόστη σε άδειες χρήσης ή οτιδήποτε άλλο αλλά και για να αναδειχθεί για άλλη μια φορά η αξία του ΕΛ/ΛΑΚ έναντι ακριβών, κλειστών λύσεων λογισμικού.

Σας περιμένουμε για την έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση των αποτελεσμάτων των εκλογικών διαδικασιών.

Σας ευχαριστούμε.

Μας τιμήσατε την πρώτη Κυριακή. Αύριο σας περιμένουμε και πάλι για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων για το Β’ γύρο στις Δημοτικές (σε όσους δήμους δεν αναδείχθηκε δήμαρχος από τον Α’ γύρο) και Περιφερειακές εκλογές, καθώς και για την εκλογή των αντιπροσώπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σας περιμένουμε!

http://ekloges.pkm.gov.gr

Ένας σύντομος απολογισμός.

Πήγαμε πολύ καλά, αντέξαμε το φόρτο των επισκέψεων, σκεφτείτε νούμερα της τάξης των ~400.000 προβολών σελίδων (pageviews), 52.000 επισκεπτών, για τη σελίδα με τις δημοτικές εκλογές (~390.000 προβολές, 42.000 επισκέπτες για τις περιφερειακές και ~33.000 προβολές και ~9.500 επισκέπτες για τις ευρωεκλογές) που είχε και τη μεγαλύτερη ζήτηση στο διάστημα από 17/5 έως και 29/5 (τα νούμερα που ανέφερα παραπάνω για τις περιφερειακές και ευρωεκλογές αναφέρονται στο ίδιο διάστημα). Το Yii μας έβγαλε ασπροπρόσωπους, μαζί με το Linux και τη MySQL.

Και με όλα αυτά, αποδεικνύουμε ότι με το ελεύθερο λογισμικό, την τεχνογνωσία και το μεράκι των αθρώπων, μπορεί να βγει ένα πολύ καλό έως εξαιρετικό επιτρέψτε μου να πω αποτέλεσμα.

Σας ευχαριστούμε!!! :)